Törökország 50 millió adag Szputnyikot rendel

2021. április 28. – 21:56

Másolás

Vágólapra másolva

Törökország 50 millió adag Szputnyik vakcinát rendel, erről szerdán írta alá a megállapodást, jelentette be Fahrettin Koca török egészségügyi miniszter.

Koca szerint Törökország fél éven belül megkapja az 50 millió dózist az orosz vakcinából, az első adagot májusban, bár egyelőre még csak az utolsó fázisban van a Szputnyik sürgősségi használatának jóváhagyása az országban.

A vakcina beszerzése mellett a török Viscoran gyógyszercég a napokban az Orosz Közvetlen Beruházási Alappal (RFPI) az oltóanyag gyártásáról is megállapodott.

Törökországban egyelőre a Sinovac (ezt kapta Recep Tayyip Erdoğan elnök is) és a Pfizer–BioNTech vakcináival oltanak: eddig 13 millió 567 ezer embernek adták be az első, 8 millió 734 ezer embernek pedig a második adagot a 83,6 millió lakosból.

Mexikóban is elkezdik gyártani a Szputnyikot

Mexikóban is elkezdik gyártani a Szputnyik V koronavírus elleni vakcinát, akár már májusban, jelentette be Szergej Lavrov orosz és Marcelo Ebrard mexikói külügyminiszter szerdán.

Az Orosz Közvetlen Beruházási Alap más országokkal is, például Indiával, Kínával, Szerbiával és Dél-Koreával is aláírt megállapodást a vakcina helyi gyártásáról.

Mexikó egyébként január végén 24 millió dózist rendelt a Szputnyik-V oltóanyagból, írja az MTI.

Ebben a cikkünkben minden lényeges információt összeszedtünk a koronavírus elleni vakcinákról.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!