Háromezer audist oltanak koronavírus ellen a győri gyárban

2021. április 28. – 14:42

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az Audi Hungaria gyári oltópontként működik mostantól – egyelőre a munkatársaknak. Szerdán háromezer vakcinával kezdték el a Covid–19 elleni, első körös oltásokat. Ha lehetőség nyílik rá, a német vállalat a későbbiekben nemcsak a munkatársainak, hanem azok családtagjainak, illetve a partnercégeinek is szeretné felkínálni ezt a lehetőséget.

„Üdvözöljük a hatóságok döntését, melynek értelmében az Audi Hungaria a jövőben az állami oltási program keretében, gyári oltópontként működhet, hozzájárulva ezzel az állami egészségügyi rendszer tehermentesítéséhez” – mondta dr. Knáb Erzsébet, az Audi Hungaria Zrt. személyügyért és szervezetért felelős igazgatósági tagja. „A régió legnagyobb munkáltatójaként átérezzük felelősségünket, és az egészségügyi hatóságokkal együttműködve örömmel állítjuk egészségügyi kapacitásainkat a koronavírus elleni harc szolgálatába. Vállalatunk egészségmenedzsmentje felkészült és kész a segítségnyújtásra”, tette hozzá.

A Telex kérdésére a vállalat sajtóosztálya közölte, az állami oltóprogram keretében, annak kontingenséből biztosítják a vakcinákat. „Többféle oltóanyagot használunk az oltások során” – tették hozzá. (A Telex úgy tudja, az első körben Pfizert kapnak a munkatársak.) Szintén kérdésünkre válaszolva megerősítették, hogy az előzetes regisztráció során 3500 audis munkatárs jelentkezett, „a jelenleg rendelkezésre álló háromezer adag vakcinát ők kapják meg, a regisztráció sorrendjében”. Az oltásokat hétköznap 6:00-18:00 óra között adják be, az „időpontok beosztásakor figyelembe vettük a munkaidő- és műszakbeosztást is”.

Azok a dolgozók, akik az első körös oltásban részesültek, a második vakcinát is ugyanígy megkapják. A vállalati oltóponton beadott Covid–19 elleni védőoltásokat az országos nyilvántartásban rögzítik, így a védettségi igazolványt a kormányhivatal automatikusan postázzák a munkatársaknak.