Áder János és felesége sem kapta el a koronavírust, de már mindkettőjüket beoltották

2021. április 24. – 07:56

Másolás

Vágólapra másolva

Áder János köztársasági elnök és felesége, Herczegh Anita sem esett át a koronavírus fertőzésen, azonban már mindketten megkapták a koronavírus elleni védőoltást. A köztársasági elnököt Sinopharmmal, feleségét pedig AstraZenecával oltották be – többek között ez is kiderül abból az interjúból, amit a Blikk készített Áder feleségével.

Az interjú apropója az a bejelentés, miszerint a köztársasági elnök alapítványt hoz létre a koronavírus árváinak megsegítésére. Azon kívül, hogy az elnöki pár is érintett, és „kedves ismerősök hiánya miatt nekik is fáj a szívük”, annyi derült ki az alapítványról, hogy

  • még bejegyzés alatt áll, tehát nincs számlaszáma, így összegeket sem lehet még utalni.
  • A bejelentés óta több tucatnyi felajánlás érkezett magánszemélyektől, cégektől, határon innen és túlról, még a brüsszeli magyar katolikus közösség is jelentkezett.
  • Több mint 400 érintett családról és 600 gyermekről tudunk mostanáig
  • Az érintetteket személyre szabottan szeretnék támogatni, „együttműködve az önkormányzatokkal, polgármesterekkel, jegyzőkkel, hiszen ők ismerik a családokat, ők tudják megmondani, mire van szükség”.
Áder János köztársasági elnök és felesége, Herczegh Anita – Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI
Áder János köztársasági elnök és felesége, Herczegh Anita – Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI

Áder János múlt vasárnap a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában beszélt arról, hogy az árván maradt gyerekeket legalább a nagykorúvá válásukig vagy addig, amíg szakmát, esetleg diplomát szereznek, segíteni kell anyagilag.

A jogi előkészítő munkálatok befejeződtek, elkészült már az alapító okirat, jogi értelemben az alapító Áder János, a felesége pedig a kuratórium tagja, valamint felkérte Bagdi Emőke klinikai szakpszichológust és Ürge-Vorsatz Diána fizikust is, akik igent mondtak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!