Egy 14 éves lány is felkerült a koronavírus halálos áldozatai közé

2021. április 09. – 10:16

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Csütörtökön egy 8 hónapos baba halálát jelentette be Müller Cecília azzal, hogy noha a gyermek fertőzött volt, halálát nem a koronavírus-fertőzés okozta, hanem meningococcus okozta vérmérgezésben hunyt el, ugyanakkor az elhunytak listájában feltüntetik majd, mert kimutatták nála a betegséget. A gyermek adatai pénteken jelentek meg, de a listába bekerült egy 14 éves lány is, akinek alapbetegségeinél mindössze az asztmát tüntették fel. A koronavírus eddigi legfiatalabb áldozata két 16 éves lány volt.

Pénteken, két nappal azután, hogy a 2,5 milliomodik beoltott után megkezdődött a fokozatos nyitás, 7325 új fertőzöttet és 285 új halálos áldozatot jelentettek be. A járvány kezdete óta 705 815 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma Magyarországon, az elhunytaké pedig 22 966 főre emelkedett.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom