Kirúgtak egy Fülöp-szigeteki rendőrfőnököt, mert járőrök halálra guggoltattak egy kijárási korlátozást megszegő férfit

2021. április 7. – 21:08

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Menesztették tisztségéből a Fülöp-szigeteki General Trias város rendőrfőnökét, miután beszámolók szerint járőrök nemrég halálra guggoltattak egy férfit a koronavírus-járvány miatt bevezetett kijárási tilalom megszegése miatt, írta az MTI.


Az áldozat, Darren Penaredondo szombaton halt meg, miután a beszámolók szerint helyi rendőrök háromszáz guggolást végeztettek vele a kijárási tilalom megsértése miatt. Élettársa szerint a 28 éves férfi csütörtök este vizet ment venni, amikor őrizetbe vették, mire másnap visszatért, már fizikai fájdalmai, rohamai voltak, ezért kórházba szállították, ahol később meghalt. Felesége szerint a férfinak szívbetegsége volt.

Marlo Solero, a menesztett rendőrfőnök tagadta, hogy a korlátozások megszegőit fizikai gyakorlatra kötelezik büntetésként, állítása szerint mindössze közmunkát kell végezniük. Több más őrizetbe vett helyi lakos azonban írásos vallomást tett, hogy igenis ez történt. Két másik rendőrt is elbocsátottak az ügy miatt.

A főváros, Manila, valamint Bulacan, Laguna, Rizal és Cavite tartomány jelenleg szigorú vesztegzár alatt áll a koronavírus-fertőzöttek emelkedő száma miatt, és kijárási tilalom van érvényben este hat órától hajnal öt óráig.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!