Brazíliában 4195 ember halt meg egyetlen nap alatt a hivatalos adatok szerint

2021. április 7. – 05:35

frissítve

Brazíliában 4195 ember halt meg egyetlen nap alatt a hivatalos adatok szerint
Vonatra várakozó emberek Sao Paulóban – Fotó: Reuters/Amanda Perobelli

Másolás

Vágólapra másolva

Brazíliában meghaladta a négyezret koronavírus-járvány egyetlen nap alatt regisztrált halálos áldozatainak a száma, idézte az MTI az ország egészségügyi minisztériumát.

4195 halottat jelentettek be és további 86 979 igazolt fertőzést. A keddi adatokkal együtt a járvány regisztrált halálos áldozatainak a száma 336 947, a fertőzötteké pedig 13 100 580.

A pandémia az Egyesült Államok után Brazíliát sújtja a legjobban, és a 212 milliós latin-amerikai országban hetek óta dőlnek a fertőzöttségi és halálozási rekordok.

Maria Van Kerkhove, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) egyik szakértője csütörtökön arra figyelmeztetett, hogy Brazília rendkívül súlyos járványügyi helyzetnek néz elébe. Több brazil államban válságos a járványhelyzet, és a kórházak túlterheltek. Van Kerkhove szerint több egészségügyi intézmény telítettsége már meghaladja a 90 százalékot.

Jair Bolsonaro elnök, aki eleinte elbagatellizálta a válságot, a múlt héten rendeletet írt alá egy a koronavírus elleni harcra szánt 5,3 milliárd reálos (284 milliárd forintos) hitelcsomagról. A kölcsönt a brazil egészségügyi rendszer megerősítésére szánják. Az egészségügyi minisztérium azt mondta, a forrásokból 2600 klinikát támogatnának, és több kórházi ágyat biztosítanának a fertőzöttek kezelésére. Bolsonaro korábban egy tévés beszédben védte meg kormányának járványkezelő intézkedéseit, és az oltási kampány felgyorsítását ígérte, ezt azonban országszerte edényzörgetős tiltakozásokkal fogadták.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!