Edényeket zörgetve nézték a brazilok Bolsonaro tévébeszédét

2021. március 24. – 05:53

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Brazíliában egy nap alatt 3251 halottja volt a koronavírus-járványnak, ami minden eddiginél magasabb napi veszteség, írja az MTI.

Jair Bolsonaro elnök az este televíziós beszédben védte meg kormányának járványkezelő intézkedéseit, és az oltási kampány felgyorsítását ígérte, ezt azonban országszerte edényzörgetős tiltakozásokkal fogadták.

Fotó: Reuters/Ueslei Marcelino
Fotó: Reuters/Ueslei Marcelino


A legfrissebb halálozási adat rámutat a Brazíliában kialakult újabb fertőzési hullámra, amit egyelőre nem képesek megfékezni a hatóságok, egyebek közt az oltási kampány nehézkes beindulása és a járványügyi korlátozások összevisszasága miatt, ami miatt túlterheltek a kórházak.

Bolsonaro többször megkérdőjelezte a járvány súlyosságát, kétségeit hangoztatta a védőoltásokkal kapcsolatban és megtámadta a szövetségi államok és helyi hatóságok önálló korlátozó intézkedéseit. Most rövid beszédében kijelentette, hogy kormánya egyszer sem késlekedett meghozni a világjárvány megfékezéséhez szükséges intézkedéseket, és azt ígérte, hogy

2021-et az oltások évévé teszi.

Brazília a járvány által leginkább sújtott országok egyike, csak az Egyesült Államokban több a fertőzöttek és a halálesetek száma. A 210 millió lakosú latin-amerikai országban keddre egy nap alatt 49 293 új fertőzöttet találtak, ezzel a járvány kezdete óta 12 047 526-re emelkedett a számuk.

Korábban írtuk, hogy a koronavírus úgynevezett brazil variánsa tovább mutálódhatott, ami tovább bonyolítja a helyzetet.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!