Nem oltják be soron kívül a lelkészeket

2021. április 04. – 20:21

Másolás

Vágólapra másolva

Nemet mondott a kormányzat három történelmi keresztény-keresztyén egyház – a római katolikus, a református és az evangélikus – közös kezdeményezésére, hogy a lelkészeket soron kívül oltsák be. A három egyház szombaton fordult ezzel a kéréssel Pintér Sándor belügyminiszterhez.

Vasárnap az ATV rákérdezett a Kásler Miklós vezette Emminél, hogy teljesítik-e a kérést, ahonnan azt a választ kapta, hogy

az oltások az oltási rend szerint zajlanak, jelenleg is a regisztrált idősek oltása az első, közöttük természetesen, ha van lelkész, az ő oltásuk is zajlik.

Erdő Péter bíboros korábban egy rádióinterjúban azt mondta, hogy a papok hivatása hasonló a pedagógusokéhoz, mivel sok emberrel találkoznak. Fabiny Tamás, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke szombaton az MTI-nek ehhez hasonlóan nyilatkozva azt mondta: a lelkészek heroikus küzdelmet folytatnak, és az életüket kockáztatják, amikor elmennek a betegekhez vagy amikor temetnek.

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass