Orbán Viktor: Aki húsvétkor kap behívót, vegye fel az oltást!

2021. április 3. – 11:39

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

83 ezer beoltott embert ígért szombatra a miniszterelnök, miután egyeztetett az operatív törzzsel.

Orbán Viktor a belügyi értekezleten Pintér Sándor belügyminiszterrel, Rogán Antal miniszterelnöki kabinetfőnökkel, György István és Latorcai Csaba államtitkárokkal, Balogh János országos rendőrfőkapitánnyal és Jenei Zoltán országos kórház-főigazgatóval egyeztetett – mondta el Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke az MTI-nek.

A miniszterelnök az egyeztetés után közzétett rövid FB-videójában azt mondta: bár nagyszombat van, a vírus nem pihen, ezért nekünk is védekeznünk kell. Minden beoltás életet menthet. Mint mondta, hálás a háziorvosoknak, a kórházi orvosoknak és az ápolónőknek, hogy húsvét ünnepén is vállalták a munkát.

Orbán Viktor azt kérte, aki ezekre a napokra kap behívót, feltétlenül menjen el és vegye föl az oltást.

Vajon a „vegye fel az oltást” is olyan szépen elterjed majd, mint az „oltakoztam” kifejezés?

Hozzátette: ma reggelre Magyarországon elértük a 2 235 731 beoltottat.

„Mi is dolgozunk, az operatív törzs is dolgozik. És a ma reggel eltervezett munka szerint a mai napon be fogunk oltani további 83 ezer embert”

– mondta a miniszterelnök.

György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára szombaton a közmédiában adott bővebb tájékoztatást a húsvét alatti oltási rendről. Elmondta, hogy három nap alatt 78 ezer pedagógust tudnak beoltani, a jövő héten pedig az óvodai nevelők, a szakképzésben dolgozók és a különböző gondozást nyújtó intézményekben nevelő pedagógusok kapnak vakcinát mintegy 100 ezres nagyságrendben.

A honvédség és az operatív törzs együttműködésével elindított öt oltóbuszról elmondta, hogy ezekkel egy hónapban 22 500 oltás adható be.

György kitért a kismamák és a gyermeküket anyatejjel táplálók oltására is. Nekik a háziorvosuknál kell igényelni Pfizer-, illetve Moderna-oltásokat. A kismamák esetében a második trimesztertől ajánlott az első oltás, míg a második a szülés után, a gyermeküket anyatejjel tápláló édesanyák pedig a baba egyéves koráig kérhetik az oltást, amelynek beadásával kapcsolatban a háziorvosoknak egyéni mérlegelési lehetőségük van – mondta az államtitkár.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!