Szinte biztos, hogy jövő szerdára elérjük a 2,5 millió beadott oltást

2021. április 03. – 09:33

Másolás

Vágólapra másolva

Ahogy mindennap, ma is kiszámoltuk, hogy az elmúlt napok átlagos oltási sebességével mikor lehet meg a 2,5 millió beoltott. Ugyanis ezután kezdődhet el a nyitás, amikor minden bolt újból kinyithat a március 8. előtti feltételekkel.

Az alábbi grafikonon azt láthatják, hogy a tegnapi, illetve az elmúlt 3 és az elmúlt 7 nap átlagos oltási sebességével szinte biztos, hogy jövő héten elérhet az ország a 2,5 millióig. Tegnap is sok, 79 051 első adagos oltást adtak be, második dózist 27807-en kaptak.

A kórházi oltópontok és a háziorvosi rendelők mellett a szakrendelőket is bevonják az oltási programba, így ha a húsvéti hétvége napjain is ilyen mennyiségű oltást adnának be,

szerdára érhetnénk el a 2,5 milliót,

vagyis csütörtük este már fél 10-ig is vásárolhatnánk, mielőtt 10-re hazaérünk. A 3 napos átlagolással ugyanez a helyzet, a hétnapossal szombatra esik a nyitás bűvös napja.

Mi lesz, ha elérjük a 2,5 milliót?

Ha meglesz a várt szám, akkor másnap:

  • a kijárási tilalom este tíz órára módosul, este 10-től hajnali ötig tart;
  • az üzletek hajnali öttől fél tízig lehetnek majd nyitva;
  • valamennyi bolt kinyithat, de az üzletekben és boltokban biztosítani kell, hogy tíz négyzetméterenként csak egy vásárló tartózkodhat (itt írtunk arról, hogy ez a gyakorlatban mit jelent);
  • a szolgáltatásoknál a március 8-i szigorítások előtti szabályokra térnek vissza;
  • az iskolák a jelenlegi tervek szerint április 19-én nyithatnak meg, ekkorra szeretnék az óvodákat, általános iskolákat, gimnáziumokat is visszaállítani a hagyományos rendbe.
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!