Tizennyolc budapesti szakrendelővel növelik az oltási tempót húsvét alatt

2021. április 3. – 08:20

Másolás

Vágólapra másolva

Tovább pörgetik az oltási tempót a húsvét alatt Budapesten, ugyanis a kórházi oltópontok és a háziorvosi rendelők mellett a szakrendelőket is bevonják az oltási programba, tájékoztatta szombaton Budapest Főváros Kormányhivatala az MTI-t.

A tájékoztatás szerint a háziorvosok előzetes jelzése alapján szombaton és vasárnap is nagyjából 15 ezer fővárosi regisztráltat oltanak majd be csak a 18, az oltásba bevont szakrendelőben. Itt Moderna-vakcinát kapnak majd a regisztráltak, ezeket az oltóanyagokat már a hétvége előtt kiszállították a helyszínekre. A szakrendelői oltás várhatóan a hétvége után – húsvéthétfőn és kedden – is folytatódhat, ugyanis húsvétvasárnap AstraZenecát is kapnak a szakrendelők, a fővárosi háziorvosoknak erre is lehetősége van oltást szervezni. Az oltóorvosokat és asszisztenseiket a szakrendelők mint hatóságilag kijelölt oltópontok kötelesek biztosítani.

Miután jelenleg mind a fővárosi háziorvosok, mind a fővárosi kórházi oltópontok jelentős feladatokat végeznek a regisztrált idősek és pedagógusok oltásával, a fővárosi szakrendelők bevonása is indokolttá és lehetségessé vált a héten érkezett Moderna vakcinából és csütörtökön érkezett AstraZeneca vakcinából – áll a közleményben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!