Eltelt úgy egy délelőtt, hogy semmi nem derült ki az előző napi járványadatokról

2021. március 30. – 11:46

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Frissítés: Dél után nem sokkal egyszerre kezdődött el az operatív törzs tájékoztatója, és tették ki – az oltási számok kivételével – az adatokat az állami honlapra. Több adat negatív rekordot döntött. Ezekről itt és itt olvashat.

Eredeti cikkünk:

Rendhagyó módon nem közölték kedden délelőtt sem kilenc óra körül, sem később az elmúlt 24 óra járványügyi adatait a hivatalos kormányzati honlapon, amire a járvány magyarországi indulása, illetve a honlap üzemelése óta még nem volt példa. Az okok egyelőre nem tisztázottak.

Annyit tudni csak, hogy 8000 körül lehet a hétfőn regisztrált új fertőzöttek száma, mert az MTI szemléje szerint Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője kedden a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában ezt érintőlegesen megemlítette, amikor az elővigyázatosság fontosságáról beszélt.

Kerestük emailben a Koronavírus Sajtóközpontot, illetve a Nemzeti Népegészségügyi Központot, hogy megtudjuk, mi lehet az oka a késedelemnek, de kérdésünkre egyelőre nem kaptunk választ. Amint válaszolnak, frissítjük cikkünket.

Noha ez nem példa nélküli, sőt, de már az operatív törzs is legalább félórás csúszásban van, ők 11:15-kor kezdték volna a tájékoztatást.

Orbán Viktor miniszterelnök egyébként azt tippelte, hogy hétfőre elérjük a kétmillió oltást, a Metropol pedig már ezzel a címlappal is jelent meg kedden.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!