Simán hazugságnak nevezte az ózdi kórházigazgató beszámolóját a kórház-főigazgatóság

2021. március 26. – 20:14

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) szerint hazugság, hogy az ózdi kórházban olyan állapotok uralkodnának, mint tavaly Olaszországban, írja az ATV honlapja. Az OKFŐ szerint, az intézmény mind a sürgősségi és akut, mind a covid-ellátást, mind pedig az oltópontok működtetését saját erőforrásból megoldotta,

„túlterheltség nem áll fenn”.

Mi is megírtuk, hogy drámai képet festett az ózdi kórház igazgatója az Ózdi Városi Televízió műsorában a helyi Covid-helyzetről. Bélteczki János egyebek mellett arról beszélt:

„Azokat a felvételeket képzeljék el az ózdi kórházban, mint amilyenek tavaly Olaszországban készültek. Ezt éljük meg nap mint nap, óriási terhet ró ránk, mind fizikálisan, mind szellemileg.”

Az Almási Balogh Pál Kórház igazgatója azt mondta, a szakorvoshiány folyamatos problémát jelent náluk, többen nem írták alá az új egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló szerződést sem.

Bélteczki beszámolója alapján Ózdon 150 covidos beteget látnak most el, és 17-en vannak intenzív osztályon lélegeztetőgépen. Ennyi koronavírusos eset ellátásához már komoly átszervezésre volt szükség az osztályok között. Mivel a környék háziorvosi rendszerében is munkaerőhiány van (a 32 praxis jelentős hányada üres), sokan háziorvos helyett is a kórházba mennek. Szerdán negyvenen keresték fel a sürgősségit, közülük 17 embert már haza sem engedtek. Szinte mindegyiküknek oxigént kellett adni, és többeknek tüdőgyulladása volt.

A Telex legfrissebb híreiért kattintson ide>>>

A Telex legfrissebb koronavírussal kapcsolatos híreiért kattintson ide>>>

Ha fontosnak tartja a független sajtót, kattintson ide, és támogassa a Telexet!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!