Furcsa tüneteket produkál a regisztráció ellenőrzésére szolgáló kormányzati oldal

2021. március 25. – 22:06

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az indulás után néhány órával kimondhatjuk, hogy a vakcinaregisztráció ellenőrzésére létrehozott külön kormányzati honlappal nincs minden teljesen rendben. Először is: az oldal működése még késő este is akadozik. Emellett olvasói jelzések és telexesek saját tapasztalatai is arra mutatnak, hogy

a honlap segítségével jó néhányan nem kapnak megnyugtató választ arra az egyszerű kérdésre, befogadta-e a regisztrációjukat a kissé félresikerült adatrögzítő rendszer.

Az csak egy dolog, hogy jelzések alapján bőven előfordul, hogy sok olyan ember is nemleges választ kap, aki egyébként a regisztrációja óta folyamatosan kapja a tájékoztató emaileket az oltási folyamat haladásáról, és emiatt eddig azt hitte, hogy sikeresen iktatták a jelentkezését.

Aki így járt, és többszöri csekkolás után is a nem választ kapja, az legalább akkor most pár kattintással regisztrálhat, gondolhatnánk, ám úgy néz ki, hogy ez sincs így minden esetben.

Egyes beszámolók ugyanis arról szólnak, hogy az érintett hiába nincs regisztrálva az ellenőrzésre szolgáló oldal szerint, a regisztrációs felület nem engedi jelentkezni ugyanazokkal az adatokkal, mert aszerint viszont már egyszer regisztrált.

Ilyen esetben érdemes lehet egy másik email-címünkkel próbálkozni, beszámolók szerint így többen sikerrel jártak, ugyanis csak az email-címet jegyzi meg az oldal, a tajszámot nem.

De van egy olyan zavarba ejtő probléma is, amikor a delikvens el sem tudja dönteni, hogy akkor most regisztrálták-e, vagy sem, mert többszöri ellenőrzés esetén egyszer IGEN, máskor NEM választ kap. Volt olyan, akinek elsőre jött az igen, másodjára a nem, de akadt olyan is, akivel fordítva történt ugyanez. Egy olvasónk (adatait kitakartuk, de eredetileg ugyanaz a születési dátum és tajszám szerepelt mind a két képen) küldött képet is erről a furcsaságról:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!