A legtöbb járóbeteg-ellátás szünetel szerdától a hatvani kórházban

2021. március 23. – 12:09

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Néhány kivételtől eltekintve szünetel március 24-től, szerdától a járóbeteg-ellátás a hatvani Albert Schweitzer Kórház – Rendelőintézet hatvani telephelyén – közölte Facebook-oldalán a kórház kedden.

Bár arra nem tértek ki, hogy mi ennek az oka, a kórház igazolt koronavírus-fertőzött és -fertőzésgyanús kapacitásai már két hete megteltek. A bejegyzés szerint a jövőben is elérhető lesz a terhesgondozás, de ellátják az újonnan diagnosztizált betegséggel onkológiai ellátást igénylő eseteket, lesz onkológiai kúraszerű ellátás, a traumatológiai friss sérültek első kontrollvizsgálata is megmarad, míg a laboratórium csak és kizárólag sürgős beutalóval vehető igénybe.

„Természetesen amennyiben egy-egy beteg esetében egyéb sürgős ellátási igény merül fel, a kórház Sürgősségi Betegellátó Osztályán ellátásban részesül. A már korábban előjegyzett betegek, illetve a térség háziorvosi praxisainak kiértesítése megtörtént” – írták. Kerestük az okok miatt a kórházat, amint válaszolnak, frissítjük cikkünket.

Az egészségügy jelenleg nagyon terhelt a járvány harmadik hulláma miatt, ezt enyhítendő rövid, három-négy órás képzést szervez a Magyar Orvosi Kamara Győr-Moson-Sopron megyei területi szervezete azok számára, akik egészségügyi szakképesítés hiányában is segítenének a koronavírusos betegeket ellátó kórházi osztályokon. A gyorstalpaló képzés során ismereteket kapnak a Covid-betegség alapismereteiről, a védőfelszerelések helyes használatáról, a Covid-betegek észleléséről – vérnyomás, oxigénszaturáció, hőmérséklet, légzésszám, pulzus meghatározása, éberség megítélése –, különböző eszközökkel való oxigén adása, fekvő, ülő beteg itatása, etetése, kommunikációtréning a beteggel, szakszemélyzettel, hatékony viselkedés hierarchikus rendszerben, stresszhelyzetben, ágyazás, ágyneműcsere, segédkezés pelenkázásnál, betegmozgatásnál.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!