Bécs, Bukarest, Szófia – tízezrek tüntettek a korlátozások ellen Európa-szerte

2021. március 22. – 05:57

Bécs, Bukarest, Szófia – tízezrek tüntettek a korlátozások ellen Európa-szerte
Rohamrendőrök intézkednek a lezárások ellen tüntetőkkel szemben a németországi Kasselben 2021. március 20-án – Fotó: Thilo Schmuelgen / Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

Tovább nő a feszültség Európában a koronavírus-járvány megfékezésére hozott korlátozások miatt, a hétvégén több nagyvárosban is komoly tüntetések voltak a rendelkezések ellen – egy részüket csak komoly rendőri fellépéssel lehetett kordában tartani.

Az ATV rövid összefoglalója szerint a szerb fővárosban, Belgrádban tüntetők terrornak nevezték a korlátozásokat, a bolgár fővárosban, Szófiában többnyire maszk nélkül tüntettek a nyitás mellett, a romániai Bukarestben keresztekkel és ikonokkal vonultak fel több százan az oltás ellen tüntetve, míg a horvátországi Zágrábban a korlátozások ellen tüntetők a demokráciát féltve vonultak utcára.

„Elegem van a buta emberek hazugságaiból és átveréséből. Világszerte arra kényszerítik az embereket, hogy maradjanak otthon, ne menjenek munkába, de ne is egyenek, ne is lélegezzenek. Ami sok, az sok” – idéztek egy zágrábi férfit.

A németországi Kasselben már nem először tüntettek, ezúttal a beszámolók szerint több mint 20 ezren vonultak az utcákra, többnyire maszk nélkül. A nagy erőkkel kivonuló rendőrség többeket őrizetbe vett. Bécsben is többezres tömeg tüntetett, őket paprikasprayvel oszlatta fel a helyi rendőrség.

Az ATV megjegyzi, hogy Miami Beachen és Rio de Janeiróban is jelentős tüntetések voltak – de a hétvégén volt magyar demonstráció is, a járványszkeptikus Gődény György ismét a Hősök terét vette be követőivel.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!