A hétvégi káosz után újabb sms-t kaptak a krónikus betegek az oltási időpontjukról

2021. március 9. – 12:03

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Olvasóink tájékoztatása szerint elkezdték kiküldeni a 60 év alatti krónikus betegeknek az új, oltásra szóló időpontjukat azután, hogy múlt hétvégén káoszba fulladt a tömeges oltás az AstraZeneca vakcinájával. Az operatív törzs vasárnap jelentette be, hogy e hét második felében pótolják az elmaradt oltásokat.

Mint ismert, a 60 év alatti krónikus betegek múlt csütörtökön kaptak először sms-t az oltás beadásának helyével és időpontjával, majd miután kiderült, hogy olyanok is kaptak SMS-t, akik már be voltak oltva, másokat meg a lakóhelyüktől több száz kilométerre hívtak be, lefújták a tömeges oltást, és erről újabb sms-ben tájékoztatták az érintetteket. Ennek ellenére, aki odament a kijelölt oltóközpontba, megkaphatta az oltást. Miután az erről szóló hír elterjedt, voltak, akik úgy mentek oda és kaptak oltást, hogy még regisztrációjuk sem volt, az sms-t pedig képernyőképként szerezték meg – erről itt írtunk bővebben.

Az új időpontról szóló sms alapján ezt nem tehetik már meg, ebbe ugyanis belekerült az oltásra jogosultak TAJ-száma, ami segíti az azonosításukat. Ugyanakkor van benne egy olyan kitétel is, miszerint

„amennyiben Ön már megkapta az oltást, nincs tennivalója”.

Ez arra utalhat, hogy az adatszinkronizálási problémák még nem oldódtak meg teljesen, hiszen a TAJ-szám alapján a rendszernek kellene tudnia, hogy ki kapott már oltást a 60 év alatti krónikus betegek közül.

Frissítés: Úgy tűnik, hogy valóban nem állt még teljesen helyre a rendszer, információink szerint olyan emberek is megkapták az új sms-t, akiket már beoltottak. A hibát próbálták bejelenti a 1818-as telefonszámon, de nem sikerült, mert minden munkatársuk foglalt. Most megpróbáltuk mi is felhívni a telefonszámot, és valóban elérhetetlennek bizonyult.

Ha Ön is kapott úgy sms-t kedden, hogy már megkapta az első oltását, írja meg nekünk az ugyelet@telex.hu mailcímre, köszönjük!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!