Annyi a koronavírusos beteg Debrecenben, hogy új épületet kellett nyitni a klinikai központban

2021. március 9. – 22:39

Annyi a koronavírusos beteg Debrecenben, hogy új épületet kellett nyitni a klinikai központban
Az újonnan érkezett Pfizer-BioNTech-vakcinákat tartalmazó dobozt viszik a Debreceni Egyetem Klinikai Gyógyszertárában 2021. március 9-én – Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Meg kellett nyitni a Járványügyi Ellátó Központ egy újabb épületét Debrecenben a Klinikai Központ Nagyerdei Campusán, miután annyira megnőtt a koronavírusos betegek száma, írja a Debreceni Egyetem honlapja.

A frissen megnyílt, 2-es részlegen kialakítottak intenzív- és általános osztályt is a fekvőbetegek ellátására.

A járóbetegeket arra kérik, hogy a fertőzésre utaló tüneteikkel továbbra is a Kenézy Gyula Campus Sürgősségi Osztályát keressék fel.

A növekvő betegszám miatt a nem légúti betegek ellátását végző nagyerdei sürgősségi klinikán szigorították az előszűrést. Minden érkező beteget alaposan kikérdeznek és testhőmérsékletet mérnek. A fertőzésgyanús betegeknél gyorstesztet végeznek, pozitív eredmény esetén pedig elkülönítik, majd a Kenézy kórházba viszik őket.

A központ arra kéri a betegeket, hogy ne várjanak, ha gyanús tüneteket észlelnek, ilyenkor azonnal forduljanak szakemberhez, mivel koronavírus fertőzés esetén állapotuk akár órák alatt is rosszabbodhat.

A koronavírus magyarországi terjedéséről ide kattintva találja további részletes grafikonjainkat >>>

(MTI)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!