Reggeli roham után ebédidőre kiürültek a boltok

2021. március 7. – 10:42

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Hétfőn két hétre teljesen bezár Magyarország; percről perce tudósítjuk, mi történik a szigorú korlátozások életbe lépése előtti utolsó vasárnap.

Másfél napnyi őrület után úgy tűnik, kezd lecsengeni a prekarantén vásárlási apokalipszis, mindenki feltankolt babkonzervből, lisztből, vécépapírból, bontott csirkéből, Songesand fiókos szekrényből, balkonládából és 70 százalékkal leárazott márkás téli holmikból, úgyhogy ezennel az élő közvetítésünket is berekesztjük.

De ha netalán újraindulna valahol a roham, megint jelentkezünk!

Ajpek Orsi a budaörsi Auchannál jár éppen, és azt mondja, egy átlagos vasárnaphoz képest ott is pangás van.

Ajpek Orsi/Telex
Ajpek Orsi/Telex
Ajpek Orsi/Telex
Ajpek Orsi/Telex

Tóth-Szenesi Attila jelenti a helyszínről: a Nyugati téri Decathlonban nincs tömeg, kihaltnak se mondanám, de viszonylag komfortosan lehet vásárolni. Három kassza működik, egy perc alatt sorra kerülsz. Két üzlettel mellette, a Libriben két-három vásárló lézeng, aki a kéthetes zárásra olvasnivalót keres, nagy biztonsággal megteheti.

Eközben Huszti István a budaörsi Decathlonnál tartózkodik, ami elmondása szerint lényegében üres.

Kollégáink jelentik a helyszínről, hogy kint és bent sincs tömeg, sőt, a pénztáraknál egy-két ember áll, a hotdogért is max fél percet kell várni. Nagyjából ugyanez a helyzet a budaörsi IKEA-nál is.

Helyzet a Mammutnál Bakró-Nagy Ferenc kollégánktól:

Megérkezett a Premier Outlet ingyenes busza, de nem a Mammut előtt felszállókból fognak meggazdagodni: üresen érkezett, egy hosszú cigiszünet, 20 perc várakozás után összesen négy félelmet nem ismerő utassal indult tovább. Az állampolgári öntudat erősödésének jele talán, hogy a Mammut elé kihelyezett menetrend mellett sámlin ücsörgő utasirányítót több járókelő is felelősségre próbálta vonni, pedig ő nem tehet semmiről.

Bakró-Nagy Ferenc/Telex
Bakró-Nagy Ferenc/Telex

Sőt, Presinszky Judit kollégánk szerint még talán kevesebben is vannak, mint egy átlagos hétköznapon.

Bakró-Nagy Ferenc kollégánk jelenti a helyszínről:

A Media Marktban kevesen vannak, az eladók viszont sokan, nagyobb rohamra számítottak, így 5-6 fős csoportokban beszélgetve vitatják meg, mi lesz holnaptól. Azt tudják, hogy zárva lesznek, nem kell bejönniük, de hogy szabadságra küldik őket, vagy pontosan milyen formában jön a 2 hét szünet, arról még nem kaptak információt.

A bevásárlóközpontban több bolt hirdetett mára „Női Shopping Napot”, de az üzletekben csak 1-2 ember lézeng. A pláza nyitva lesz, viszont az a helyzet áll majd elő, hogy a DM-ben vehetünk majd hajfestéket, de a mellette lévő bolt zárva lesz.

Sok környékbeli macskást érint az állateledeles boltok helyzete, ők megnyugodhatnak: teljes nyitvatartással várják a macskaalomra áhítozókat.

Vasárnap délelőtt sokan vannak a Premier Outletnél, a legnagyobb tömeg az Adidas, a Puma és a Nike boltoknál alakult ki, utóbbi üzlet előtt 100-120 ember is állhat a sorban – jelentette helyszíni tudósítónk. Ezeknél a boltoknál egyszerre 80 ember lehet az üzletben, a biztonsági őrök figyelik is, hogy ne lépjék túl a limitet.

Molnár Réka / Telex
Molnár Réka / Telex

Épp alig lézengenek emberek a várban, nyilván turisták sincsenek most, itt kiváló alkalom, hogy felmenjenek és megnézzék a remek panorámát és a történelmi nevezetességeket.

Olvasói fotó
Olvasói fotó

Látott valami érdekeset? Szokatlanul nagy sor van valahol? Küldje el nekünk az ugyelet@telex.hu címre!

8:40-kor már elég komoly sor volt a soroksári IKEA-nál.

Olvasói fotó/Telex
Olvasói fotó/Telex

Olvasónk, Balázs, aki vélhetően maga is a sorban állt, mindössze azzal kommentálta a lapunknak küldött fotókat, hogy: „ha is kemény nap vár az IKEA dolgozóira.” Holnaptól két hétre ugyanis be kell zárniuk az üzleteknek március 8-án, és vélhetően ezt a két hetet az IKEA árui nélkül nehéz lenne kibírni. További részletek.

A szombati tumultuózus történésekről ebben a cikkünkben olvashat bővebben.

A sportszer-áruház az alábbi posztot tette ki vasárnap:

„Március 8-tól áruházainkban csak click&collect csomagok átvételére lesz lehetőség, a kijelölt területeken. Webshopunk továbbra is zavartalanul működik, rendeld meg online a kedvenc sporteszközeidet akár áruházi szállítással!” Mindez azt is jelenti, hogy nem szükséges vasárnap elszaladni futónadrágért, a következő két hétben is bármikor be lehet szerezni, ha valaki épp a Decathlonból szeretne ilyesmit vásárolni.

Tökéletes időzítés a harmadik hullám felfutásának közepén, a korlátozó intézkedések bevezetése előtti hétvégére gigantikus leárazásokkal (akár 80 százalék) egy helyre csábítani az embereket. A Premier Outlet üzleteiben alapból is komoly tömeg fordul meg hétvégene, ilyen akciókkal meg valószínűleg pláne nem lesznek kevesen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!