280 ezer adag Szputnyik vakcina érkezett Magyarországra

2021. március 04. – 14:46

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Újabb 280 ezer adag Szputnyik vakcina érkezett Magyarországra csütörtök reggel – közölte a külgazdasági és külügyminiszter.

Az MTI beszámolója szerint Szijjártó Péter arról beszélt, a koronavírus elleni vakcinákat szállító kamionok már átlépték a határt, és amikor a Nemzeti Népegészségügyi Központ úgy dönt, az oltóanyagok azonnal felhasználhatók lesznek.

„Egyre élesebb az a verseny, amelyet az emberi élet és az emberi egészség megvédéséért, megmentéséért folytatunk” – mondta, hangsúlyozva: a számok Európa-szerte egyre rosszabbul alakulnak, exponenciálisan nő a fertőzöttek száma, az új mutánsok egyre agresszívebbek, és egyre fiatalabbak is egyre komolyabb bajba kerülnek a járvány miatt.

Egyértelműen látszik, hogy a Szputnyik érkezésének a központi kommunikáció mindig nagy figyelmet szentel, a külügyminiszter gyakran szinte élőben közvetíti az orosz- és a kínai vakcinaszállítmányok érkezését, az uniós engedéllyel rendelkező oltóanyagok érkezéséről ugyanakkor külön szinte egyáltalán nem tájékoztatnak, van, hogy csak az operatív törzs sajtótájékoztatóiban lehet elcsípni az infót, hogy nyugati vakcina is jött.

A Szputnyik V-t az Európai Unión belül Magyarország kezdte el először használni, annak ellenére, hogy az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) még nem engedélyezte, csak az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) adott ki forgalombahozatali engedélyt úgy, hogy a szakértőknek fenntartásai voltak ezzel kapcsolatban.

Már egy éve van Telex! 🎉

Ez azt is jelenti, hogy sok támogatónk regisztrációja lejárt. Ha e-mail-címed megadásával kéred, megnézzük, hogy tartozik-e regisztráció az e-mail-címedhez, és ha igen, milyen támogatási adatokkal.

A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!
A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!