Kásler: További szigorításokra lehet szükség, most 70 százalékos szigornál vagyunk

2021. március 02. – 05:20

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Blikk néhány kérdést feltett Kásler Miklós Emmi-miniszternek, a cikkben Kásler amellett, hogy megdicséri a kormányzatot az első hullám kezeléséért, és elmondja, hogy nem csapott ünnepséget a 71. születésnapján, beszél arról is, hogy

  • Itt a nyakunkon a harmadik hullám, gyorsan terjed a brit variáns, ami tudjuk, hogy legalább 70 százalékkal fertőzőképesebb, fiatalabb korosztályokat is elér, illetve a betegség lefolyása súlyosabb. Naponta két-háromszáz ember kerül most kórházba, ötszáz felett van és meredeken nő a lélegeztettek száma.
  • A vakcináció mértéke több hét múlva éri el azt a szintet, ami megfékezhetné a felfutást. Addig szükség lehet szigorításokra is.
  • Ha azt tekintjük, hogy a járványügyi szigorítások maximuma 100 százalék, akkor a jelen pillanatban életben lévő szigorítások ennek a 70 százalékát teszik ki. Sok példa van a világban, mit lehet még tenni: iskolákat bezárni, előre lehet hozni a szünetet vagy meg lehet hosszabbítani az időtartamát erre a kritikus néhány hétre. Az élelmiszerüzletek és gyógyszertárak nyitva tartása mellett lehet az egyéb boltok nyitva tartásán is szigorítani. Ennek mintájára még sok minden más is lehetséges.
Kövess minket Facebookon is!