Kásler: További szigorításokra lehet szükség, most 70 százalékos szigornál vagyunk

2021. március 2. – 05:20

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Blikk néhány kérdést feltett Kásler Miklós Emmi-miniszternek, a cikkben Kásler amellett, hogy megdicséri a kormányzatot az első hullám kezeléséért, és elmondja, hogy nem csapott ünnepséget a 71. születésnapján, beszél arról is, hogy

  • Itt a nyakunkon a harmadik hullám, gyorsan terjed a brit variáns, ami tudjuk, hogy legalább 70 százalékkal fertőzőképesebb, fiatalabb korosztályokat is elér, illetve a betegség lefolyása súlyosabb. Naponta két-háromszáz ember kerül most kórházba, ötszáz felett van és meredeken nő a lélegeztettek száma.
  • A vakcináció mértéke több hét múlva éri el azt a szintet, ami megfékezhetné a felfutást. Addig szükség lehet szigorításokra is.
  • Ha azt tekintjük, hogy a járványügyi szigorítások maximuma 100 százalék, akkor a jelen pillanatban életben lévő szigorítások ennek a 70 százalékát teszik ki. Sok példa van a világban, mit lehet még tenni: iskolákat bezárni, előre lehet hozni a szünetet vagy meg lehet hosszabbítani az időtartamát erre a kritikus néhány hétre. Az élelmiszerüzletek és gyógyszertárak nyitva tartása mellett lehet az egyéb boltok nyitva tartásán is szigorítani. Ennek mintájára még sok minden más is lehetséges.
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!