Belvárosi étteremre csaptak le a rendőrök, ahol a kijárási és gyülekezési tilalom ellenére 21 ember maszk nélkül szórakozott

2021. március 2. – 13:47

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Kiss Róbert alezredes, a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese az operatív törzs keddi tájékoztatóján azt mondta, hogy a BRFK olyan információ birtokába jutott, hogy Budapest belvárosában egy étteremben olyan magánrendezvényt tartanak, amelynek létszáma meghaladja a jogszabályban meghatározottakat, illetve a magánrendezvényen részt vevők megsértik a kijárási tilalommal kapcsolatos szabályokat.

Kimentek a helyszínre, és 21 embert vontak ellenőrzés alá. Az étteremben azt tapasztalták, hogy sem az alkalmazottak, sem a vendégek nem viseltek maszkot.

A vendégekkel szemben a kijárási tilalom, a maszkviselési kötelezettség figyelmen kívül hagyása, illetve a rendezvénytartásra vonatkozó szabályok megszegése miatt helyszíni bírságot róttak ki és szabálysértési feljelentéseket tettek. A magánrendezvény szervezőjével szemben szabálysértési eljárást indítottak.

A vendéglátó üzlet felelősségét közigazgatási hatósági eljárásban vizsgálják.

Az operatív törzs keddi beszámolójáról, többek között az oltási rend megváltoztatásáról itt olvashat bővebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!