Nyolcvanezer forintot kapnak a hétvégén is oltó háziorvosok

2021. február 27. – 19:27

Másolás

Vágólapra másolva

Külön díjazást kapnak azok a háziorvosi szolgáltatók, amiket szabad- vagy munkaszüneti napon járványügyi feladat ellátására köteleztek, írja közleményében a kormány.

Eszerint:

  • A díjazás egy teljes napra 80 ezer, fél napra pedig 40 ezer forint.
  • Ha az adott időszakra a beoltandók kevesebb mint fele jelenik meg a rendelőben, akkor a háziorvos a támogatás összegének felére jogosult.

A közlemény szerint az összeget a háziorvosi szolgáltatók kapják, amelyek kötelesek azt az ellátást végző orvos és szakdolgozó díjazására fordítani. A támogatás szabályait kormányrendeletben adják majd ki.

Február közepén egy Telexhez is eljutott levélben kérdezték azt a háziorvosoktól, hogy hétvégén is vállalnának-e az oltások beadását. A kormányhivatali levél szerint egyre nagyobb mennyiségben érkeznek a védőoltások az országba, amelyeket minél előbb be kell adni a lakosságnak. Ez a levél is megerősíti, hogy a kórházi oltópontok mellett a kormány jelentős részben a háziorvosokra számít a lakosság tömeges immunizálásában. Akkor még nem lehetett tudni, milyen juttatást adnának ezért a háziorvosoknak.

Korábbi cikkünkben arról írtunk, hogy az oltások komoly szervezést igényelnek a háziorvosok részéről, igencsak időigényesek, sok adminisztrációval járnak, és nem mindegyik rendelő alkalmas a tömeges vakcinálásra.

Ha beindul a tömeges oltás, akkor 102 kórházban, 120 szakrendelőben és 5004 háziorvosi rendelőben zajlanak majd az oltások.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!