Már van szék és víz is az oltásra várakozó időseknek Szombathelyen, tömeg viszont nincs

2021. február 25. – 09:52

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az Úgytudjuk.hu élő Facebook-videókban számolt be arról szerdán és csütörtökön délelőtt is, hogyan alakul az oltakozás a régi SZTK épületénél Szombathelyen. Tegnap káosz volt: az idősek egymás hegyén-hátán, nagy tömegekben vártak az oltópontoknál, volt, aki másfél órát is várakozott, mire következett a sorban. Ezért délután a Vas Megyei Kormányhivatal vezetője, Harangozó Bertalan sajtótájékoztatót tartott, amin elmondta, hogy a szervezéssel is voltak gondok, de a nagy tömeg elmaradhatott volna, ha lett volna fegyelem. Harangozó arra kérte a nyugdíjasokat, hogy ne érkezzenek oda sokkal hamarabb a megadott időpontnál.

Harangozó szerint egyébként legfeljebb egy órát kellett várni, márpedig „az életünk megér egy órát” – mondta még a kormányhivatal vezetője. Az Úgytudjuk.hu kérdésére, hogy kivizsgálják-e, miként kerülhettek ki nevek, tajszámok, mások számára látható személyes azonosító adatok az épület falára, Harangozó azt mondta, állnak elébe.

A város polgármestere, Neményi András később Facebook-live-ot tartott, ahol arról beszélt, hogy információi szerint eleve másfél órás csúszással indult az oltás, és valóban nem szerencsés sokkal hamarabb odaérkezni, illetve kérte, hogy egy hozzátartozónál több ne kísérje az odaérkezőt. „De a mai napnak az oka nem ez volt elsősorban, hanem (…) szervezési hiba, de ez nem a kórházi dolgozók részéről állt fenn” – mondta Neményi. Úgy tudja, egy adminisztrációs lap hiányzott, aminek híján nem tudták elkezdeni az oltást. Ők tegnap abban próbáltak segíteni, hogy végül székeket vittek az időseknek, gondoskodtak a hangosításról, hogy ne kelljen az ajtónál tömörülni, a közterületesek pedig vizet vittek a várakozóknak.

A rendőrség munkatársai a jövőben segítenek a parkolásban. Mára egyébként feleannyi beteget vártak, vidékről, buszokkal is szállítanak oda nagyon idős oltakozókat. Az Úgytudjuk.hu csütörtöki videója alapján a helyszínen székek is vannak a várakozóknak, és mint mondják, vizet is adnak, ha kérnek az idősek. Egyelőre nincs tumultus.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!