A Vas Megyei Kormányhivatal vezetője szerint a nyugdíjasok is hibásak, amiért ekkora tömeg volt reggel Szombathelyen az oltóponton

2021. február 24. – 15:35

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

680 regisztrált helyi oltását írták ki szerdára Szombathelyre, ahol négy oltócsoport oltotta az odaérkezőket több-kevesebb sikerrel, ahogy ugyanis délelőtt már azt megírtuk az úgytudjuk.hu élő bejelentkezése nyomán, tömegek vártak a városban a régi SZTK épületénél, a járványügyi előírásokat ezért csak nehezen lehetett betartani.

Emiatt tartott sajtótájékoztatót szerdán 15 óra körül Harangozó Bertalan, a Vas Megyei Kormányhivatal vezetője, aki amellett, hogy az újságírói kérdésekre idegesen reagált, elmondta, hogy mindenkitől szeretne „türelmet, együttműködést és fegyelmet kérni”.

Forrás: úgytudjuk.hu Facebook oldalán közvetített élő adása
Forrás: úgytudjuk.hu Facebook oldalán közvetített élő adása

Újságírói kérdésre kitért arra is, hogy végül is elnézést is akar kérni a kialakult helyzetért, aztán kifejtette, hogy ebben a végtelenül bonyolult logisztikában, ami a vakcináció megszervezését jelenti több tíz-, illetve több százezer ember tekintetében, igen sok szereplő együttműködésére van szükség, kezdve a háziorvostól az oltócsoportokon és kormányhivatalokon át a betegekig.

Ugyanakkor Harangozó szerint bár amellett, hogy szervezési problémák is voltak, a sor azért alakult ki leginkább, mert szerinte az oltásra váró idősek a számukra adott időpontnál hamarabb értek oda. Tehát fegyelemre volna szükség, hangsúlyozta Harangozó, „időpontra kell érkezni: akit 8-ra hívtak, az 8-ra jöjjön, aki 9-re, az 9-re”.

Harangozó Bertalan Forrás: az Úgytudjuk.hu Facebook-oldalán közvetített élő adása
Harangozó Bertalan Forrás: az Úgytudjuk.hu Facebook-oldalán közvetített élő adása

Harangozó szerint egyébként legfeljebb egy órát kellett várni, noha az úgytudjuk.hu már reggel is arról számolt be, hogy volt, aki másfél órát volt kénytelen sorban állni a kiírt időpontjához képest, mire rá került a sor. „Azt gondolom, hogy az életünk megér egy órát” – mondta még.

Az úgytudjuk.hu kérdésére, hogy kivizsgálják-e, miként kerülhettek ki nevek, tajszámok, mások számára látható személyes azonosító adatok az épület falára, Harangozó azt mondta, állnak elébe.

Ajánljuk figyelmükbe az egész sajtótájékoztatót, ami itt elérhető:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!