Több általános iskolában teljesen online oktatásra állnak át a héten

2021. február 22. – 15:53

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Bár a felsőoktatásban és a középiskolások számára a tavaly novemberi korlátozások bevezetése óta online zajlik az oktatás, a bölcsődék, az óvodák és az általános iskolák a 14 év alattiak számára nyitva maradhattak. Azokban a hagyományos oktatást folytató általános iskolákban, ahol koronavírus-fertőzöttet regisztráltak, eddig jellemzően csak az érintett osztályok kerültek karanténba, és igyekeztek úgy megoldani a dolgot, hogy ne kelljen az egész intézménynek áttérnie a digitális tanrendre.

Hétfőn azonban több általános iskolából is arról érkezett hír, hogy az összes diáknak otthon kell maradnia, legalább egy hétig.

A Nagykovácsi Általános Iskolában tanulók szüleit hétfőn értesítette az igazgató arról, hogy hétfőtől teljesen online oktatásra térnek át az egész intézményben. Az intézményben az igazgató levele szerint egyelőre úgy készülnek, hogy a hétvégéig biztosan online lesznek megtartva a tanórák, de az is elképzelhető, hogy még a jövő héten is. A Telex egyik olvasója azt írta:

több mint kétszázan hiányoznak ebből az iskolából, de a hiányzóknak csak egy része igazolt fertőzött, négy teljes osztály került karanténba, és a karanténos osztályba járók testvéreinek szintén eleve otthon kellett volna maradniuk.

Keddtől egyébként a Nagykovácsi Általános Iskola reggel fél 8 és este fél 6 között ügyeletet biztosít azoknak az egészséges gyermekeknek, akiknek a felügyeletét a család nem tudja megoldani a digitális oktatás idején.

A Telex információi szerint egy dél-budai iskolában szintén hétvégén küldték körbe a levelet, hogy Covid-fertőzések miatt hétfőtől minimum egy hétig online-ra tér át az oktatás. Ebben az iskolában korábban nem fordult elő, hogy az egész iskola bezár, korábban mindig megoldották úgy, hogy egy-egy érintett osztály vagy csak a felső tagozat tért át a digitális oktatásra.

Frissítés: Az Emberi Erőforrások Minisztériuma azt közölte, hogy február 22-én összesen 159 óvodában van rendkívüli szünet, illetve 250 iskolában van elrendelt tantermen kívüli, digitális munkarend, jellemzően egy-egy osztályban, csoportban. Arra azonban a minisztérium nem adott választ, hogy hány iskolát kellett bezárni, és hogy országosban milyen az arányuk a bezárt iskoláknak és óvodáknak.

A 444.hu február 8-ai adatokat idézve megemlítette, hogy most kétszer annyi óvodában vagy iskolában kell kényszerű szünetet tartani.

A XIII. kerületi Gárdonyi Géza Általános Iskola a Hvg.hu cikke szerint hétfőn még kinyitott, de napközben ott is elrendelték a március 3-ig tartó távoktatást.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!