Magyarország gyorsabb átkelést kér Ausztriától a koronavírus miatti határszigorítások után

2021. február 15. – 05:38

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

– Életbe lépett hétfőn az a rendelkezés, amelynek alapján a külföldről Angliába utazóknak az érkezésük utáni tíznapos karanténidőszak alatt kötelezően két koronavírustesztet kell elvégeztetniük, az elsőt legkésőbb a karantén második napján, a másodikat legkorábban a nyolcadik napon. A szűrővizsgálatokat előzetesen le kell foglalni, a két PCR-teszt együtt 210 fontba (86 ezer forintba) kerül. További infók a brit kormányportálon.

– Az Egyesült Államokban november óta először a vasárnap befejeződött héten esett százezer alá a koronavírusban újonnan megfertőződöttek heti átlaga – derült ki a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem vasárnap közölt adataiból.

– Mexikó 870 ezer adag AstraZeneca-védőoltást kapott Indiából vasárnap, ez majdnem a fele az összesen rendelt 2 millió adagnak. Emellett a Pfizer–BioNTechtől kedden 494 ezer adag vakcinára számítanak. Az ország emellett részt vesz egy kubai vakcina harmadik szakaszának klinikai vizsgálatában, és megállapodásuk van a kínai CanSino és orosz Szputnyik V oltásokra is.

– Lemondott tisztségéről vasárnap a perui külügyminiszter, Elizabeth Astete, miután elismerte, hogy januárban soron kívül beoltották a koronavírus ellen. A volt egészségügyi miniszter után ő a perui kormány második minisztere, aki e botrány kapcsán távozik posztjáról.

– Magyarország gyorsabb és rugalmasabb határátkelést kér Ausztriától, jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. Szijjártó szerint az osztrák határszigorítás miatt van szükség az átkelés átszervezésére. „Azt is kérni fogják az osztrákoktól, tegyék lehetővé azt, hogy a magyar munkavállalók valahol a határ közelében tesztelhessenek. Ne fordulhassanak elő olyan esetek, hogy az ingázókat alkalmazó cég távoli központjához közel lévő tesztelőhelyekre kelljen menniük” – tette hozzá.

– Vasárnapi híreinket külföldről itt olvashatják.

Forrás: MTI

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!