Három fertőzött miatt lezártak egy másfélmilliós nagyvárost Új-Zélandon, Izraelben március 9-én nyithatják az éttermeket

2021. február 14. – 11:17

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A világon eddig összesen 108 millió ember fertőződött meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma közel 2,4 millió, a gyógyultaké majdnem 61 millió a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem vasárnap reggeli adatai szerint.

Háromnapos karantént rendeltek el az új-zélandi Aucklandben

Háromnapos karantént rendeltek el az új-zélandi Aucklandben azt követően, hogy három koronavírus-fertőzést regisztráltak a városban. Az ország miniszterelnöke, Jacinda Ardern a döntést azzal indokolta, hogy óvatosak akarnak lenni addig, amíg nem tudnak többet az új gócról.

A vasárnap éjfélkor életbe lépő, hármas szintű karantén értelmében az ország legnagyobb városának számító, több mint 1,6 milliós Aucklandben az emberek csak élelmiszervásárlás és nélkülözhetetlen munkavégzés céljából hagyhatják el otthonaikat. Az ötmilliós Új-Zélandon eddig alig több mint 2300 fertőzést regisztráltak, a Covid-19-nek 25 igazolt halálos áldozata volt.

Szerbiában már több mint 800 ezer ember kapta meg a védőoltást

Szerbiában már 803 ezren kapták meg a koronavírus elleni védőoltás első adagját, és már az újraoltás is megkezdődött, ezzel beoltottság tekintetében Szerbia a második helyen áll Európában – olvasható a szerb egészségügyi minisztérium jelentésében.

Az egymillió lakosra jutó beoltottak számában a nyugat-balkáni országot csak az Egyesült Királyság előzi meg Európában. Szerbiában jelenleg az orosz Szputnyik V, az amerikai-német Pfizer-BioNTech, a kínai Sinopharm, valamint brit-svéd AstraZeneca oltóanyaga érhető el.

Március 9-én nyithatnak Izraelben

Az izraeli vezetés azt tervezi, hogy március 9 körül megnyitják majd az éttermeket, reményeik szerint addigra már megfelelő mértékű lesz a lakosság átoltottsága. A kilencmillió izraeli 41 százaléka már megkapta legalább az oltás első adagját. A szállodák és az edzőtermek megnyitását február 23-ra tervezik.

Oroszországban október közepi szintre csökkent az új fertőzöttek száma

Oroszországban vasárnapra október 15. óta a legkevesebb új fertőzöttet diagnosztizálták, a számon tartott aktív fertőzöttek száma pedig 400 ezer alá csökkent. Oroszországban a járvány kezdete óta több mint 106,8 millió, az elmúlt napon pedig mintegy 377 ezer laboratóriumi tesztet végeztek el. Új koronavírusos fertőzés gyanújával 631 409 embert tartanak orvosi megfigyelés alatt.

Forrás: MTI / Guardian

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!