Az oltásra hivatkozva csaltak ki negyvenezer forintot egy 79 éves tápiószőlősi nőtől

2021. február 7. – 09:52

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A ceglédi rendőrök 72 órán belül elfogták azt az álorvost és segítőjét, akik a koronavírus elleni oltásra hivatkozva csaptak be egy idős asszonyt és lányát Tápiószőlősön, írja a rendőrség közleménye.

A 33 éves férfi 2021. január 31-én fehér nadrágot és pulóvert, valamint szemüveget vett fel, hogy megtévesszen egy 79 éves asszonyt és gondnokság alatt álló lányát, akiktől a férfi párja már többször kért kölcsön. A nő nem akart lebukni, ezért szervezte be a számukra ismeretlen párját az akcióhoz. A háztól kissé távolabb megálltak a kocsival, a nő maradt, a férfi pedig doktorként bemutatkozva bebocsátást nyert a házba.

Ott előadta, hogy a koronavírus elleni oltásért fizetni kell, sőt, ha nem oltatják be magukat, büntetést is kaphatnak. A két megriadt nő átadott 40 ezer forintot, a „doktor” szerint ugyanis személyenként 20 000 forinttal rendezni lehet a helyzetet és így, hogy fizettek, még betegszállítást is intéz nekik. Hogy még hihetőbbnek tűnjön, jegyzetfüzetéből kitépett lapon rögzítette a befizetést, majd távozott.

Társa elégedetlen volt, sokkal nagyobb összegre, 90-100 ezer forintra számított. Miután egy boltban bevásároltak, a nő azt tanácsolta a férfinek, borotválkozzon meg, dobja ki a nadrágot, ha kiderülne az átverés, ne ismerjék fel. Kiokosította, ha bárki kérdezősködne, hazudja azt, hogy tűzifa iránt érdeklődött a háznál.

Amikor a rendőrség tudomására jutott a lopás, a tettesi kört addig szűkítették, míg 2021. február 3-án előállították a páros mindkét tagját. A lakásukon mobiltelefonokat foglaltak le, és megtalálták az átveréshez használt felszerelést is. A 38 éves nő tagadta, a 33 éves férfi viszont beismerte a bűncselekmény elkövetését. A Ceglédi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya csalás megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást.

A koronavírus-járványt nemcsak Magyarországon használják ki a csalók, Londonban egy hasonló esetben egy férfi még injekcióstűt is szúrt egy 92 éves nőbe, akitől aztán 160 fontot csalt ki.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!