Visszatérnek az egynapos ellátások az egészségügyben

2021. február 3. – 12:23

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Szerdán is megtartotta rövid tájékoztatóját az operatív törzs. A járványügyi adatok elsorolása mellett – amelyekről itt írtunk részletesebben –, Müller Cecília arról is beszélt, hogy az egynapos ellátásokat visszavezették az egészségügyben – a fogászatra és fül-orr-gégészetre nem vonatkozik –, a megfelelő higiénés feltételek betartásával, előjegyzéssel. A tervezett beavatkozást megelőzően 72 órával PCR-vizsgálat kell, a negatív eredmény után a beavatkozás napján egy antigén alapú gyorstesztet is elvégeznek.

Újságírói kérdésre, hogy mi van azokkal a háziorvosokkal, akik nem vállalják a beoltást, és hányan lehetnek ilyenek, Müller azt válaszolta, ez egy alapfeladata a háziorvosnak, és kérik az együttműködésüket, de hozzátette: „ilyen kolléga nem nagyon lehet, bízom is benne”.

Nem zárható ki, hogy az oltás napján nem tudja felvenni az oltást valaki, ilyenkor értelemszerűen a listán következő páciens kerül előre, mondta a tisztifőorvos.

A kérdésre, hogy a briten kívül mely mutánsvírust mutatták már ki Magyarországon, Müller elmondta, 22 esetben mutattunk ki brit variánst, egyelőre dél-afrikai és brazil mutánst nem mutattunk még ki.

A következő napokban 40 ezer embert fognak beoltani.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!