Fürtökben lógtak az emberek a NAV szentesi árverésén

2021. február 2. – 14:06

frissítve

Fürtökben lógtak az emberek a NAV szentesi árverésén
Fotó: Szentesi Mozaik

Másolás

Vágólapra másolva

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Facebook-oldalán külön bejegyzésben is reklámozta hogy február 1-jén gyorsított árverést tartanak Szentesen. Autókat lehetett venni potom összegért, hiszen az egyes járművek kikiáltási ára 50 ezer forinttól indult, „ez pedig az ország számos pontjáról vonzotta a vevőket”, mondta a Telexnek nyilatkozó egyik résztvevő.

Ő úgy saccolta, hogy az árverésre több mint százan biztosan érkeztek, az emberek pedig a telephely előtt tömörültek össze. A hivatalos program szerint az érdeklődőket ugyanis csak déltől, a regisztráció ellenőrzése után engedték be. Erről készített több fotót is a Szentesi Mozaik munkatársa.

Fotó: Szentesi Mozaik
Fotó: Szentesi Mozaik
Fotó: Szentesi Mozaik
Fotó: Szentesi Mozaik
Fotó: Szentesi Mozaik
Fotó: Szentesi Mozaik

A NAV sajtóosztálya a Telexnek azt válaszolta, hogy

„a telephely nyitott udvarára csak előzetes regisztráció után, maszkban, a biztonságos távolság betartásával léphettek be a licitálók”.

Azt is írták, hogy a járványügyi szabályok betartására a NAV munkatársai felhívták a résztvevők figyelmét, a nekünk nyilatkozó férfi szerint azokat viszont nem tartatták be, „óriási volt a káosz”, fogalmazott. Ő egyébként egy rendőrautót is látott elhaladni az árverés mellett, de a járőrök a tömeg láttán sem intézkedtek. Ezt erősítette meg a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya is, ahonnan azt a választ kaptuk, hogy „az esemény során rendőri intézkedésre a járványügyi helyzettel kapcsolatban nem került sor”.

A rendőrség legutóbb a vendéglátósok vasárnapi és hétfői tüntetése után hangsúlyozta, hogy a „járványügyi veszélyhelyzet miatt továbbra is tilos rendezvényt, valamint gyűlést szervezni, tartani, és annak helyszínén tartózkodni”. És bár a szentesi árverés egyiknek sem minősül, az eseményre összesen 141-en regisztráltak, és a fotók alapján a legtöbben el is mentek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!