A Telex ezekkel a kérdésekkel fordult a kormányhoz a héten

2021. január 21. – 10:30

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva
  • A Miniszterelnökség miért indított örökségvédelmi vizsgálatot a Márványmenyasszony és a Wichmann kocsma miatt? A korábban veszélybe került védett épületeknél, pl. Közvágóhíd miért nem láthattunk ilyen aktivitást a kormánytól?
  • Tervezi-e a kormány, hogy vakcinaigazoláshoz köti majd, hogy az emberek például moziba, színházba, koncertre menjenek Magyarországon, vagy csak akkor utazhassanak repülővel, ha beoltatták magukat?
  • Amennyiben tervezik, mire számíthatnak azok a nők, akik várandósak, vagy a közeljövőben gyermeket szeretnének, és hogyan számoljanak a 18 évnél fiatalabbak? Számukra ugyanis nem ajánlott vagy nincs is védőoltás.
  • Egészen pontosan mi történik az oltópontokon a nap végén megmaradt, el nem oltott oltóanyaggal? Előfordulhat olyan, hogy nem használnak fel időben oltóanyagot? Eddig hány adag vakcinát kellett kidobni?
  • „A járványügyi intézkedéseket az oltás időtartama alatt is fenntartjuk, addig, amíg az átoltottság kellő mértékű nem lesz” – mondta pprof. Dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere az Életközelben legújabb adásában. Mely intézkedéseket kell mindenképpen fenntartani, és mit jelent a kellő mértékű átoltottság – tehát a lakosság hány százalékának beoltásáig lesz például érvényben a veszélyhelyzet vagy egyes korlátozó intézkedések?
  • Magyarországon élő külföldiek hogyan kaphatnak koronavírus elleni védőoltást nálunk?
  • A már eddig ismert kompenzációs összegen és kormánydöntéseken túl, az „egyedi tárgyalások” során határoztak-e bármely önkormányzat megsegítéséről a kieső iparűzési adóbevételek miatt?

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!