Gulyás a józan ész parancsát követte a Márványmenyasszony és a Wichmann kocsma örökségvédelmi vizsgálataival

2021. január 21. – 11:47

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Gulyás szerint ő „az örökségvédelem és józan ész parancsát követte minden esetben”, amikor örökségvédelmi vizsgálatot indított a Márványmenyasszony és a Wichmann kocsma miatt, válaszolta a Telex kérdésére is, miszerint:

  • A Miniszterelnökség miért indított örökségvédelmi vizsgálatot a Márványmenyasszony és a Wichmann kocsma miatt? A korábban veszélybe került védett épületeknél, pl. Közvágóhíd, miért nem láthattunk ilyen aktivitást a kormánytól?

A miniszter szerint a Márványmenyasszony és a Wichmann kocsma Budapest ikonikus helyeinek számítanak, utóbbi kevésbé esztétikus, de ott találták fel a magyar kártyát, és hosszú ideje a Kazinczy utca jellegzetes épülete. A Márványmenyasszony pedig a magyar filmtörténet és több fontos esemény részese, már csak ezekért is meg kell őrizni.

Gulyás arról is beszélt, a Radetzky-laktanyát senki nem bontja le, de már lassan önmagától összeomlik. Ezért csak felújítják, és 40 milliárdos beruházással szállodává és irodaházzá építik át. Építése műemlékvédelmi szempontból szerinte kifogásolhatatlan, maximum a hátsó részén lehetnek nagyobb átalakítások, mert ott esztétikájában sem méltó egy műemlékvédelmi épülethez, mondta a miniszter.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!