Az angol, koronavírussal kezelt betegek 30 százaléka újra kórházba kerül a kiengedésük után

2021. január 19. – 09:35

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az angol koronavírus-fertőzöttek csaknem harmada öt hónapon belül újból kórházi kezelésre szorult azután, hogy egyszer már kiengedték őket, írja a Guardian. Ráadásul minden nyolcadik kórházban ápolt beteg elhunyt, miután egyszer már egészségesnek nyilvánították őket, a friss kutatás szerint.

A kórházba való visszakerülés rátája 3,5-szer nagyobb a koronavírus-fertőzötteknél, mint más betegségben szenvedőknél, a halálozás aránya pedig 7-szer magasabb. A kutatás újabb bizonyíték az úgynevezett hosszú-, vagy long-covidra, melyről ebben és ebben a cikkünkben írtunk részletesen.

A brit statisztikai hivatal adatai szerint a fertőzöttek ötödének öt héttel megfertőződésük után is vannak még tüneteik, tizedüknek pedig még 12 hét után is.

A kutatásból az is kiderült, hogy a koronavírus-fertőzötteknél nagyobb valószínűséggel jelentkeznek egyéb egészségügyi problémák, mint például a diabétesz, valamint szív, máj, vese és légúti gondok. Ezek ráadásul jellemzőbbek a fiatalabb korosztályoknál, valamint etnikai kisebbségiek körében.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!