Karanténba zárták két St. Moritz-i luxusszálloda vendégeit

2021. január 18. – 19:06

Másolás

Vágólapra másolva

Karantén alá helyezték két St. Moritz-i luxusszálloda vendégeit és alkalmazottait, a síiskolákat pedig bezárták a hatóságok, mert több tucat koronavírus-fertőzést diagnosztizálta a délkeleti svájci síparadicsomban. Az iskolás gyerekeknek hétfőtől otthon kell maradniuk, írja a Reuters.

A Grand Hotel des Bains Kempinski és a Badrutt's Palace Hotel mintegy 300 alkalmazottját és 95 vendégét helyezték karanténba. Graubünden kanton elrendelte a kötelező maszkviselést St. Moritzban. A Kempinski hotel megerősítette, hogy egyes alkalmazottaik elkapták a koronavírus gyorsabban terjedő variánsát.

A svájci hatóságok a korábban Dél-Afrikában és Nagy-Britanniában talált variánsok közös mutációját azonosították a városban. A karantén alatt állókat tesztelik, a pozitív tesztet produkálókat izolálják, akik nem fertőzöttek, azok elhagyhatják a szállodákat.

A Badrutt's Palace Hotel 2012. augusztus 13-án – Fotó: EMILIE CHAIX / PHOTONONSTOP / PHOTONONSTOP VIA AFP
A Badrutt's Palace Hotel 2012. augusztus 13-án – Fotó: EMILIE CHAIX / PHOTONONSTOP / PHOTONONSTOP VIA AFP

Svájc a koronavírus-járvány ellenére nem zárta le a síterepeit, de például decemberben brit turisták egy csoportját már szintén karantén alá helyezték a vírus miatt. A több száz brit viszont nem akart hetekig egy helyben várakozni, ezért a szabályokat megszegve, idő előtt leléptek a verbieri síközpontból.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!