Müller Cecília semmit sem érzett, amikor beoltották

2021. január 17. – 11:15

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Müller Cecília semmilyen mellékhatást, tünetet nem érzett, amikor megkapta a koronavírus elleni védőoltást, sőt, szinte még a beadását sem érezte, nyilatkozta az országos tisztifőorvos a Kossuth rádiónak vasárnap.

Müllert január 13-án oltották be a Pfizer/BioNTech vakcinájával, akkor készült az alábbi fotó is.

Fotó: MTI/Balogh Zoltán
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Az országos tisztifőorvos a vasárnapi interjújában azt ígérte, hogy aki regisztrált a vakcinára, annak mindenképp vissza fognak majd jelezni, hogy sikeres volt a regisztráció. Ilyen visszajelzést egyelőre több regisztráló sem kapott. Müller szerint azt az értesítést is itt küldik majd ki, hogy hol és mikor adják be az oltást a jelentkezőnek, írja az MTI.

Magyarországon első körben az egészségügyi és egészségügyben dolgozók kezdték el megkapni az oltást, de a múlt héten elkezdődött a szociális intézmények lakóinak és dolgozóinak oltása is. Ha odaérünk a sorban, és vakcinából is érkezik hozzá elegendő, akkor az oltási rend szerint ezután a 60 év felettiek, majd a rendvédelmi és közigazgatási szervek dolgozói, a 60 év alatti veszélyeztetettek, illetve a kritikus infrastruktúrában dolgozók következnek, és végül mindenki más, aki kéri, és nem áll fenn nála semmilyen kizáró ok.

A magyarországi oltási programmal kapcsolatos tudnivalókat, az oltások lebonyolításának első tapasztalatait ebben a cikkünkben foglaltuk össze.

A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!