Az ellenzék vezetői mind beoltatnák magukat a vírus elleni vakcinával

2021. január 4. – 19:41

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az ellenzéki pártvezetők és politikusok mind beoltatják magukat a koronavírus elleni vakcinával, amint erre lehetőségük lesz. Arra számítanak, ez legkésőbb nyáron történhet meg, az oltásukról pedig majd be fognak számolni a közösségi felületeiken, írja az ATV oldala.

A Momentum Mozgalom elnöke, Fekete-Győr András azt mondta, tart a betegségtől, de nem mindegyik vakcinát adatná be magának, csak azt, amelyiket az európai gyógyszerügynökség jóváhagyott. „Hogyha a kínait elfogadta, akkor szuper, akkor válasszuk a kínait is adott esetben, de az orosz vakcinát nem fogadta el az európai gyógyszerügynökség, innentől kifolyólag én nem vagyok hajlandó beadni magamnak” – mondta Fekete-Győr.

Gyurcsány Ferenc és a DK vezető politikusai az oltási sorrendnek megfelelően, szintén beoltatják majd magukat, de csak olyan vakcinával, amit az Európai Unióban engedélyeztek. Az MSZP társelnöke, Tóth Bertalan is be fogja oltatni magát- Szerinte „a Fidesz-kormány sok információt elhallgat, illetve manipulál, ezzel indokolatlan félelmeket gerjeszt. Sok magyar ember azért nem bízik a vakcinában, mert nem bízik a Fidesz-kormányban” – véli Tóth.

Az LMP társelnöke, Kanász-Nagy Máté már a Facebook-profilképén is jelzi, hogy beoltatja magát. A vakcinák közötti választást a háziorvosára bízza. A Párbeszéd társelnöke, Budapest főpolgármestere, Karácsony Gergely szintén beoltatja magát. Szerint az elmúlt időszakban „nem volt őszinte, tényszerű és az állampolgárokat partnerként kezelő kommunikáció a járvány kapcsán, ennek sajnos most különösen isszuk meg a levét azzal, hogy sok a bizalmatlanság a magyar polgárokban az egész folyamattal kapcsolatosan” – mondta Karácsony, aki azt várja, hogy a kormány bevonja az önkormányzatokat az oltás megszervezésébe, mert enélkül szerinte már a következő járvány is elkezdődik, mire mindenkit beoltanak.

Korábban Orbán Viktor miniszterelnök is elmondta, hogy beoltatja magát, amikor az oltási terv szerint sorra kerül. A Kossuth Rádió vasárnapi műsorában arról beszélt, nem elégedett a vakcina beszerzésének tempójával. Vannak olyan gyártók, amelyeknek a termékei előbb elérhetőek voltak az EU-n kívüli országokban, mint az unióban, a kormány azonban nézi a keleti gyógyszereket, vakcinákat, orvosságokat is.

Ide kattintva olvashatók a Telex legfrissebb hírei.

A Telex legfrissebb koronavírussal kapcsolatos híreiért kattintson ide.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!