A skót rendőrség letartóztatott egy brit képviselőt a karantén megszegése miatt

2021. január 4. – 22:15

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Letartóztatta a skót rendőrség a brit parlamentben képviselőként tevékenykedő skót Margaret Ferrier-t, miután kiderült, hogy a nő tavaly ősszel annak ellenére is vonatra ült, hogy pozitív lett a koronavírus-tesztje – írja a Reuters.

A rendőrség konkrétan nem erősítette meg, hogy Ferrierről van szó, csak annyit írtak, hogy letartóztattak egy 60 éves nőt, miután egy nyomozás során kiderült, hogy tavaly szeptember 26-a és 29-e között megsértette a karanténszabályokat. Ferrier szeptember végén tudta meg, hogy koronavírusos, nem sokkal azután, hogy felszólalt a brit parlamentben Westminsterben.

Később bocsánatot kért, amiért erre úgy reagált, hogy több mint 640 kilométert utazott vonattal, hogy visszatérjen Skóciába, de pártját ez nem hatotta meg, kisvártatva felfüggesztették a tagságát. Angliában mindenkinek kötelező karanténban vonulnia, aki pozitív tesztet produkál az új típusú koronavírusra. A brit járványhelyzet egyébként folyamatosan romlott az elmúlt időszakban, hétfőn pedig Boris Johnson erre válaszul egész Nagy-Britanniára zárlatot rendelt el.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!