Áder: Mindannyian vágyunk vissza a vírus nélküli életünkbe

2021. január 1. – 00:41

Másolás

Vágólapra másolva

Áder János köztársasági elnök újévi köszöntőjét azzal kezdte, hogy a koronavírus-járvány miatt az idei szilveszter nem olyan, mint ahogy azt megszokhattuk, de más volt a húsvét, az advent, a karácsony, ahogy a baráti összejövetelek, családi találkozók is mások voltak.

„Ma alig van közöttünk, akit ne érintett volna közelről a járvány” – folytatta.

„Mindannyian vágyunk vissza vírus nélküli életünkbe, amelynek adományait, lehetőségeit, szabadságát korábban oly természetesnek vettük, és szeretnénk feloldani a korlátokat. Szeretnénk már visszakapni azt az életet, amelyben kevesebb a fájdalmas lemondás. Hazakerülni a kórházból, felgyógyulni a szövődményből”.

Áder arra kérte az embereket, hogy újévi fogadalmak helyett most tegyenek egyetlen komoly elhatározást, azt, hogy 2021-ben hálásak lesznek az életekért, amiket meg lehet menteni.

Beszélt arról is, hogy a kórházakban ezekben a pillanatokban is heroikus küzdelem zajlik, mert orvosok, ápolók, mentősök és asszisztensek hoznak életmentő döntéseket. Éppen ezért azt kérte, hogy mindenki legyen hálás az egészségügyben és a szociális intézményekben dolgozók munkájáért. Kiemelte még tanárokat, a földeken, gyárakban dolgozókat, az eladókat, szállítókat és a rendőröket, mert miattuk működik az ország.

Áder János köztársasági elnök és Weisz Fanni jeltolmács az államfő újévi köszöntőjének televíziós felvételén MTI/Illyés Tibor
Áder János köztársasági elnök és Weisz Fanni jeltolmács az államfő újévi köszöntőjének televíziós felvételén MTI/Illyés Tibor

„És legyünk hálásak a tudósoknak, mert kutatásaik segítenek egyre jobban kiismerni a nemrég még ismeretlen ellenséget és biztonságos védőoltáson, hatékony terápián dolgoznak. Legyünk hálásak fegyelmezettséggel, a másikra való odafigyeléssel, az igazság elfogadásával, a szabályok betartásával, a saját igényeink és érdekeink háttérbe szorításával. Legyen kevesebb a kérdés és több az elfogadás, kevesebb a kétely és több a bizalom” – mondta.

A végén mindenkinek erőt, türelmet, testi-lelki gyógyulást és egészséget kívánt az új évre.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!