598 ezren regisztráltak a koronavírus elleni oltásra Magyarországon

2020. december 29. – 18:57

Másolás

Vágólapra másolva

462 ezren online, 136 ezren pedig postai úton, azaz összesen már 598 ezren regisztráltak már a koronavírus elleni oltásra Magyarországon, jelentette be Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Facebook-oldalán kedd délután.

A szám egy hét alatt majdnem megduplázódott, Dömötör december 22-én 307 ezer regisztrálást jelentett be.

Dömötör azt írta, hogy oltási terv alapján végzik majd a tömeges oltást. Az államtitkár arra biztatott mindenkit, hogy regisztráljon az oltásra, mert a vakcina hatékony eszköz a vírus elleni küzdelemben.

December 7-én indult a kormány hivatalos oldala, ahol regisztrálni lehet a koronavírus-oltásra. A vakcinainfo.gov.hu-n is megismétlik, hogy az oltás önkéntes és ingyenes lesz. A regisztrálásnál különféle adatokat kell beírni, név, lakcím, életkor, elérhetőségek, tajszám. A 60 év feletti nyugdíjasok levélben is regisztrálhatnak postai úton, nekik ehhez űrlapot küldenek ki.

December 26-án, szombat hajnalban megérkezett Magyarországra a Pfizer-BionNTech gyártópáros első vakcinaszállítmánya, ezzel az Európai Unió többi tagországához hasonlóan itthon megkezdődhetett az oltások beadása. Az első oltást Szlávik János infektológus főorvos adta be Kertész Adrienne osztályvezető főorvosnak a Dél-pesti Centrumkórházban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!