A brazil alelnök is elkapta a koronavírust

2020. december 28. – 08:17

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Hamilton Mourão brazil alelnök is elkapta a koronavírus-fertőzést – közölte az MTI a politikus hivatala beszámolója nyomán. A 67 éves politikus alelnöki rezidenciájában vonult karanténba.

Mourão a brazil kormány tizenhatodik tagja, aki fertőzött lett.

Jair Bolsonaro júliusban esett át a vírus okozta betegségen. A 65 éves brazil államfőt sok bírálat érte, mert alábecsülte a járvány jelentőségét, és ellenezte a gazdasági tevékenység korlátozását. Bolsonaro egy hónappal ezelőtt bejelentette, hogy nem fogja beoltatni magát a koronavírus ellen.

A 200 milliós latin-amerikai országban február végén regisztrálták az első koronavírus-fertőzést, és jelenleg az Egyesült Államok és India után a harmadik helyen áll a világban a fertőzöttek számát illetőn, csaknem 7,5 millió fertőzöttet regisztráltak eddig. Ami a halálos áldozatok számát illeti, csak az Egyesült Államok áll előtte. A baltimore-i Johns Hopkins egyetem legfrissebb összesítése szerint a kétszázmilliós Brazíliában 191 139 ember halt bele a vírus okozta Covid-19 betegség szövődményeibe. Ez egymillió főre vetítve 896 halálesetet jelent. Magyarországon egymillió főre vetítve 938 ember halt meg a koronavírussal összefüggésben.

Legfrissebb híreinkért kattintson ide >>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!