96-an meghaltak, 698 fővel emelkedett a fertőzöttek száma Magyarországon

2020. december 27. – 09:19

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A kormány tájékoztatási oldala szerint az elmúlt 24 órában 96 ember halt bele a koronavírus szövődményeibe, így eddig összesen 9047 halálos áldozata van a járványnak Magyarországon.

Vasárnapra 698 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma, összesen 316 060 ember szerepel most a statisztikában. A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 130 420 fő, az aktív fertőzöttek száma 176 593 fő. Az aktív fertőzöttek 19, az elhunytak 20, a gyógyultak 20 százaléka pedig budapesti.

Jelenleg 6072 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 467-en vannak lélegeztetőgépen.

A koronavírus magyarországi terjedéséről szóló részletes grafikáinkat itt böngészheti.

Szombat hajnalban megérkezett az első 9750 adag koronavírus-vakcina Magyarország területére, ami 4875 egészségügyi dolgozó oltására lesz elegendő. A Pfizer-BioNTech szimbolikus mennyiségű oltóanyagát azonnal a Dél-pesti Centrumkórházba szállították, ahol meg is kezdték az egészségügyi dolgozók beoltását.

Elsőkét Kertész Adrienne osztályvezető főorvos kapta meg Magyarországon a koronavírus elleni védőoltást, őt személyesen Szlávik János infektológus főorvos oltotta be szombaton. A Dél-pesti Centrumkórház infekciókontroll osztályának osztályvezető főorvosa, Kertész azt mondta:

régóta várta, hogy megkaphassa az oltást, mert ettől függ, hogy tovább tud-e biztonságban, nyugodtan dolgozni.

Vályi-Nagy István, a Dél-pesti Centrumkórház főigazgatója az oltás szombati megkezdésekor arról beszélt, hogy az oltás biztonságos, már nagy számban oltottak azzal a világon, és alig volt szövődmény, ennek köszönhetően pedig kollégái, az egészségügyi dolgozók körében is nő a bizalom az oltás iránt.

Legfrissebb híreinket itt olvashatja >>>

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!