A Linde szállította négy kijelölt oltóhelyre a vakcinákat

2020. december 26. – 21:11

Másolás

Vágólapra másolva

A Linde Gáz Magyarország Zrt. segített a katasztrófavédelmi hatóságnak a Magyarországra érkezett Covid-vakcina szállításában szombaton, derül ki a gázipari cég közleményéből.

Azt írták, hogy december 25-én, pénteken kaptak felkérést a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcinájából érkező első szállítmány -70 Celsius fokon történő szállítására.

A különleges kezelést igénylő vakcina szállítása szárazjég, speciális szenzorokkal felszerelt tárolóedények és szellőztetett, kifejezetten gyógyszerszállításra alkalmas járművek segítségével oldható meg. Azt írták, hogy a Linde szárazjég gyártási kapacitásának, technológiai hátterének és szakértelmének köszönhetően a teljes ellátási láncot biztosítani tudja.

A Pfizer-BioNTech vakcinát szállító kisteherautó rendőri felvezetéssel 2020. december 26-án. – Fotó: Linde Gáz Magyarország Zrt.
A Pfizer-BioNTech vakcinát szállító kisteherautó rendőri felvezetéssel 2020. december 26-án. – Fotó: Linde Gáz Magyarország Zrt.

A Linde Gáz a rendőrség és a katasztrófavédelmi hatóság támogatásával juttatta el a koronavírus-vakcinát a Dél-pesti Centrumkórházból a négy kijelölt oltóhelyre:

  • az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetbe,
  • a Semmelweis Egyetem (SOTE) Pulmonológiai Klinikájára,
  • a debreceni Kenézy Gyula Egyetemi Kórházba,
  • a nyíregyházi Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházba.

Mint írtuk, szombat hajnalban megérkezett az első 9750 adag koronavírus-vakcina Magyarország területére, ami 4875 egészségügyi dolgozó oltására lesz elegendő. Az oltóanyagot azonnal a Dél-pesti Centrumkórházba szállították. Az MTI fotói alapján elsőként Kertész Adrienne osztályvezető főorvos kapta meg Magyarországon a koronavírus elleni védőoltást, őt személyesen Szlávik János infektológus főorvos oltotta be.

A Dél-pesti Centrumkórház mellett először az említett további négy helyen kezdődik meg az oltás.

Szombaton később a magyar kormány azt közölte Facebook-oldalán, hogy a következő vakcinaszállítmány várhatóan december 31-én érkezik majd meg, és hamarosan 35 ezer ember oltása történik meg az előre meghatározott prioritási sorrendben.

Ebben a cikkben összeszedtünk mindent, amit a vakcinákról és a magyarországi oltási programról tudni lehet, illetve érdemes >>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!