Újabb 120 millió forintot adományozott a járvány elleni védekezésre Gattyán György

2020. december 23. – 12:08

Másolás

Vágólapra másolva

Már több mint 1 milliárd forinttal segítette Gattyán György a vírus okozta károk enyhítését, közölte a cégcsoport az MTI-vel. A Docler alapító-tulajdonosa, az ország egyik leggazdagabb embere karácsony előtt újabb 120 millió forintot adományozott, ezúttal is kórházaknak juttatott el pénzt, illetve gyerekotthonokban élő fiataloknak adott karácsonyi ajándékcsomagot, írták.

Így hat budapesti kórház kapott még karácsony előtt nagyobb összeget. Gattyán csakúgy, mint tavasszal, ezúttal is több, a védekezésben frontvonalban lévő fővárosi kórházat támogatott (Szent János kórház, Szent Imre kórház, Honvéd kórház, Uzsoki kórház, Dél-pesti, Tűzoltó utcai). A kórházak a pénzügyi adományt a védekezéshez szükséges eszközökre, gépekre, valamint a vírus elleni küzdelemben kiemelkedő munkát végző orvosok, ápolók elismerésére, támogatására fordítják.

Az egészségügynek nyújtott támogatással egyidőben az általa életre hívott Gattyán Alapítvány 100 gyermekotthonnak, összesen 3000 gyereknek juttatott el karácsonyi ajándékot. Játékokat, könyveket, elektronikai eszközöket küldtek, írták.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!