Bocsánatot kért a skót miniszterelnök, mert maszk nélkül beszélgetett egy halotti toron

2020. december 23. – 09:43

Másolás

Vágólapra másolva

Szabadkozásra kényszerült Skócia miniszterelnöke, mert megsértette a járványügyi szabályokat, írja a Sky News. Nicola Sturgeon elnézést kért, miután fotók jelentek meg róla, amelyeken az látszik, hogy egy virrasztáson levette az arcmaszkját. A skót The Sun által közzétett fényképen látható, hogy Sturgeon egy bárban beszélget három nővel, és egyikőjük sem visel maszkot.

Skóciában a vásárlók és a személyzet arcának elfedése kötelező a vendéglátóhelyekre való belépéskor, és végig a zárt helyiségben tartózkodás során. Akik megszegik a járványügyi szabályokat, akár 60 font pénzbírsággal is sújthatók.

Nicola Sturgeon a Stable bárban és étteremben volt, miután részt vett egy skót kormánytisztviselő temetésén – írta a Sun. A hírre reagálva Sturgeon elsimerte, hogy a halotti toron „rövid időre” levette maszkját, hozzátéve:

„Ez egy ostoba hiba volt, és nagyon sajnálom. Mindennap a maszkok fontosságáról, ezért nem fogok mentségeket felhozni. Tévedtem, és sajnálom.”

A skót konzervatívok a bocsánatkérés ellenére élesen kritizálták a szabályszegés miatt a miniszterelnököt. „Azáltal, hogy elfelejti a szabályokat és nem mutat megfelelő példát, aláássa a nélkülözhetetlen közegészségügyi üzeneteket. Ez egy baklövés, amelyet egy átlagpolgár nem úszna meg. Nem vonatkozhat külön szabály Nicola Sturgeonra, és egy másik pedig mindenki másra.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!