Németországban is jelen lehet a briteknél felfedezett koronavírus-mutáció

2020. december 22. – 19:05

Másolás

Vágólapra másolva

Nagyon valószínű, hogy már Németországba is megérkezett a koronavírus Nagy-Britanniában felfedezett mutációja, írja az MTI. Bár adatok erről egyelőre nincsenek, de Lothar Wieler, a járványügyekért felelős Robert Koch Intézet elnöke szerint „nagyon nagy a valószínűsége” annak, hogy a variáns észrevétlenül már bejutott az országba.

Wieler elmondta, Németország a járvány eddigi legsúlyosabb szakaszában tart, ezért mindenkinek vissza kell szorítania a kontaktusok számát: „Nehéz hetek következnek, ne tegyük őket még nehezebbé.” Szerinte a december elején bevezetett szigorító intézkedések (melyekről itt írtunk bővebben) nem hoztak trendfordulót, továbbra is emelkedik az új fertőződések és a halálos áldozatok száma, és kritikus az egészségügy terhelési szintje.

Az elmúlt 24 órában 19 528 új fertőzöttet regisztráltak Németországban, ez 35 százalékkal magasabb az egy héttel korábbi adathoz képest. Kedden 731 újabb halálos áldozatot jelentettek a hatóságok – velük együtt már több mint 27 ezren haltak meg a vírus szövődményei miatt Németországban a járvány tavaszi kitörése óta.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!