Két hónapig nem javasolt alkoholt innia annak, aki az orosz vakcinával oltatja be magát

2020. december 8. – 18:43

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Nemrég írtunk arról, hogy sem az orosz orvosok, sem a lakosság nem bízik az orosz vakcinában. Egy mai hír pedig végképp elveheti a nép kedvét a védőoltástól:

közel két hónapig nem ajánlott alkoholt innia annak, aki beoltatja magát a Szputnyik V vakcinával.

Anna Popova orosz tisztifőorvos szerint a védőoltásra készülők két hétig nem ihatnak az immunizáció előtt, Tatjána Golikova miniszterelnök-helyettes pedig még pénteken közölte, hogy a beoltottaknak kerülniük kell a nyilvános helyeket és az alkoholfogyasztást az első oltás utáni 42 napban, írja a Reuters.

„Ez [az oltás] megterheli a testet. Ha egészségesek akarunk maradni, és erős immunválaszt akarunk kialakítani, ne igyunk alkoholt”

– kérte az orosz polgárokat Popova, aki a dohányzást is mellőzné az oltás előtti és utáni időszakban.

>>> A Telex legfrissebb koronavírussal kapcsolatos híreiért kattintson ide >>>

Az orosz tisztifőorvos tanácsaira reagálva a vakcinát fejlesztő Gamaleja Intézet vezetője, Alexander Gintsburg hozzátette, hogy ugyan az alkohollal tényleg óvatosan kell bánni, de „egy pohár pezsgő még nem ártott senkinek” – írja a Moscow Times.

Oroszország igazi nagyhatalomnak számít az alkoholfogyasztás terén: bár Vlagyimir Putyin elnöksége alatt több intézkedést is bevezettek az italozás visszaszorítására (például este 11 után a boltok nem adhatnak ki alkoholt), minden orosz polgárra a mai napig 11-12 liternyi tiszta alkoholfogyasztás jut évente.

>>> A Telex legfrissebb híreit itt találja <<<

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!