Macron elrettentő intézkedésekkel nyúl bele a franciák síturizmusába

2020. december 1. – 20:31

Másolás

Vágólapra másolva

A francia sípályák idén nem nyithatnak meg, de Emmanuel Macron francia államfő azt is meg akarja akadályozni, hogy franciák külföldre utazzanak síelni. Azt mondta, hogy korlátozó és elrettentő intézkedéseket vezetnek majd be, hogy ezt elérjék. Hogy pontosan mik ezek, arról a következő napokban döntenek. Macron elsősorban járványügyi szempontból korlátozná az utazást, de azt sem akarja, hogy a francia síparadicsomok egyenlőtlen helyzetbe kerüljenek.

Párizs álláspontja szerint európai együttműködésre lenne szükség a sípályák kinyitásáról az év végi szabadságolások idején, mert jelenleg nem minden ország követi ugyanazt a stratégiát. Emmanuel Macron elmondta: Franciaország Németországgal és Olaszországgal együtt szeretné meggyőzni Svájcot és Spanyolországot, hogy ne „tárja ki a sípályái kapuit”.

A hegyvidéki régiókban dolgozók és a képviselők felháborodását követően a kormány újabb támogatásokat jelentett be, megtéríti a sífelvonók bevételkieséseit, az ott dolgozó idénymunkásoknak pedig bérpótlékot fizet. (MTI)


Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!