A kijárási tilalom ellenére is rekordok dőlnek Törökországban

2020. november 29. – 21:40

Másolás

Vágólapra másolva

Hetedik napja döntött rekordot vasárnap a koronavírus-fertőzés halálos áldozatainak a száma Törökországban – jelentette az MTI. Az újonnan igazolt fertőzések száma továbbra is magas Recep Tayyip Erdogan elnök kormányának a járvány második hullámának megfékezése érdekében kifejtett erőfeszítései ellenére.

A kormány egy héttel korábban szigorú intézkedéseket vezetett be, közöttük az éjszakai és hétvégi kijárási tilalmat, a nem munkaképes korú lakosság mozgásának korlátozását, a digitális iskolai oktatást, az éttermek és kávéházak tevékenységének elvitelre történő korlátozását.

Az intézkedések ellenére tovább nő az új fertőzöttek és a halálesetek száma. Vasárnap 185-en haltak bele járványba, 45 százalékkal többen, mint az áprilisi csúcsponton. Az új fertőzöttek számában csak az Egyesült Államok, India és Brazília előzi meg, ám valamennyi ország jóval népesebb, mint Törökország. Az elmúlt 24 órában több mint 29 ezer új esetet jelentettek. A szombati adat 30 103 volt, de a hatóságok csak szerda óta számolják be a tünetmentes fertőzötteket is, mint ahogyan ezt a legtöbb ország a járvány eleje óta teszi.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!