A briteknél egy hét alatt a negyedével csökkent a fertőzöttek száma

2020. november 29. – 20:47

Másolás

Vágólapra másolva

A legfrissebb adatok szerint jelentősen csökkent az új koronavírus-fertőzések és a Covid-19 betegség okozta halálozások száma Nagy-Britanniában, írta az MTI.

A brit egészségügyi minisztérium vasárnap este közzétett összesítése szerint az elmúlt 24 órában 12 155 koronavírus-szűrés eredménye lett pozitív. Egy nappal korábban 15 871 új koronavírus-fertőzést mutattak ki tesztekkel.

Az elmúlt hetekben rendre – és általában jelentősen – meghaladta a húszezret a naponta újonnan kiszűrt nagy-britanniai koronavírus-fertőzések száma. A legutóbbi csúcsot november 12-én mérték: aznap 33 470 új koronavírus-fertőzést szűrtek ki.

Az egészségügyi tárca vasárnap esti ismertetése szerint az elmúlt egy hétben 106 565 új koronavírus-fertőzést azonosítottak országszerte, 36 162-vel, 25,3 százalékkal kevesebbet, mint az egy héttel korábbi azonos időszakban. A nagy-britanniai koronavírus-járvány őszi felfutásának legintenzívebb szakaszában 200 ezer környékén mozgott a hetente újonnan kiszűrt fertőzések száma.

A vasárnap este zárult 24 órában 215 olyan halálesetről érkezett bejelentés, amelynek közvetlen oka a Covid-19 betegség volt. Nemrégiben még rendre ötszáz feletti napi halálozási számokat jelentettek a brit egészségügyi hatóságok.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!